Myter kring valutaprocessen-Del 4

myt4.2.jpg

”Man kan inte växa internationellt utan en Treasury avdelning med valutaexpertis”

Det finns många bra uppgifter som är lämpade att lägga inom en Treasury avdelning som cash management, finansiering, försäkringar etc...

Praktisk valutariskhantering och exekution är däremot något som man kan digitalisera för att uppnå precision och automation. En digital hantering är både billigare, säkrare och effektivare än den traditionella back-to-back processen där valutahandlare tar ut information från ett system och stoppar in densamma i ett annat...

Har du en Treasury avdelning idag – utnyttja deras kunskap på värdeskapande aktiviteter och låt den rena ”valutatransaktionsprocessen” som oftast är av mekanisk karaktär skötas av en digital tjänst istället!